Beëindiging activiteiten SEDA FASHION

1-01-2014

Sinds 1984 vertegenwoordigen wij als Schöningh Fashion het rokkenmerk Seda Fashion in Nederland. Ook aan al het goede komt een eind, wordt er vaak gezegd.
Per 31 maart 2014 beëindigt de firma Seda Fashion GmbH haar activiteiten.
De collectie voorjaar 2014 wordt momenteel geproduceerd en zal compleet uitgeleverd worden. Een nieuwe collectie voor het najaar 2014 zal niet meer aangeboden worden.
Tien jaar na de overname van het merkrecht “SEDA” uit de boedel van Severin Daners GmbH te Korschenbroich door de firma Michael Irskens, verlaat het klassieke rokkenlabel de (Nederlandse) markt.

Gezien de moeilijkere marktsituatie en het dalend aantal detaillisten in de branche, kunnen wij een wederzijds succes niet meer garanderen en hebben zodoende voor deze beslissing gekozen”, verklaart directielid Michael Irskens uit Mönchengladbach.

Sommermann in “Vrouwenmode”, july 2013

10-07-2013

N.O.S tops, shirts & knitwear

Sommermann en Gollé Haug in “Vrouwenmode”, januari 2013

9-01-2013

N.O.S tops, shirts & knitwear

“Sommermann biedt met haar uitgebreide N.O.S. programma een goede service. Altijd een goede aanvulling op de Sommermanncollectie met modellen in modieuze en actuele kleuren. Een compleet aanbod van jasjes, bodywarmers, blouses, polo’s, T-shirts,broeken en rokken is verkrijgbaar vanaf maat 38 tot en met 52 en eenvoudig te bestellen via telefoon of e-mail.”

Nieuw label voor Gottlieb Haug

6-01-2013

 

De firma Gottlieb Haug & Co. KG brengt een nieuw label op de markt genaamd YourConcept.

Het label wordt geïntroduceerd met een herfst&winter 2013-2014 collectie. Gottlieb hoopt met de collectie de modische klant aan te spreken.
Meer informatie: www.gollehaug.de

Verschenen op: Friday, December 21, 2012

Artikel SOMMERMANN - VROUWENMODE januari 2013

6-01-2013

Sommermann - Sportief design

Sommermann presenteert voor de herfst&winter 2013-2014 een moderne en uitgebreide totaalcollectie. Nieuwe kwaliteiten in sportief design geven een impuls aan de eigentijdse collectie. Het kleurenpalet wordt bepaald door warme edelsteentinten die de collectie een stralend accent geven.

Sommermann opent het herfst&winterseizoen met de kleurcompositie smaragd met bessen.
Viscosejerseys en katoensatijnen items met mooie digitale prints vormen ‘musthaves’ in de collectie. Daarnaast is er een rol weggelegd voor bedrukte knitwear. Voor de winter pakt Sommermann uit met drie kleurthema’s in blauw met amber, rood met zilver en lila aangevuld met zwart. Ook brengt de collectie een uitgebreid scala zachte materialen als fluweel, fleece en wol die voldoen aan de eisen van de winter: warm en vooral draagbaar. Katoenen stretchbroeken zorgen voor een comfortabele totaallook terwijl jasjes van taft of shantoeng en jersey jacquards zorgen voor een verfrissende optiek met groot draagcomfort.

Nieuwe blousekwaliteiten
Blouses blijven belangrijke items binnen de collectie. Katoenen blouses met fantasierijke prints en katoensatijnen blouses zetten de toon. Daarnaast brengt Sommermann komend seizoen nieuwe modellen en materialen. Nieuw in dit segment zijn items van crêpesatijn en micro viscosejersey kwaliteiten. Voor een feestelijke look biedt het label jurken in bedrukt chiffon en lichte twinsets van jerseykwaliteit.

N.O.S.
Als aanvulling op de seizoenscollectie biedt Sommermann ieder seizoen een uitgebreide N.O.S. collectie met zowel moderne als klassieke basics. De retailer is hiermee gegarandeerd van een doorlopende aanvulling tijdens het seizoen.

De collectie wordt in Nederland vertegenwoordigd door Schöningh Fashion, showroom 1.10.08 in het World Fashion Centre.

Schöningh Fashion - Klassieke waarde

22-01-2012

door Kim de Vries

Artikel verschenen in newStyle woman voorjaar / zomer 2011

Joost Schöningh is al vijfentwintig jaar actief in het klassieke segment in zowel Nederland als België. En hoewel de oude tijden waarin enorme aantallen van één model werden verkocht over zijn, merkt hij dat detaillisten klassiek weer steeds vaker als vaste waarde erkennen.

Hoe kan het merkenpakket van Schöningh Fashion worden omschreven?

‘Als puur klassiek. Wij werken al 25 jaar met Seda. Dat is van oorsprong een rokkenfabrikant en dit is altijd hun specialiteit gebleven. En Sommerman is begonnen met blouses, maar biedt nu praktisch een totaalcollectie. Daarnaast vertegenwoordigen wij sinds 2006 het bonnetteriemerk Gollé Haug. Wij proberen er altijd voor te zorgen dat de kleurthema’s van de merken elkaar aanvullen. Ons geluk is dat Nederland voor al onze fabrikanten een belangrijk afzetgebied is. Zij zijn daardoor bereid naar ons te luisteren en proberen om aan onze wensen te voldoen. Dat was in de tijd van mijn ouders, van wie ik het agentuur heb overgenomen, wel anders. Toen bepaalde de fabrikant veel meer wat hij wilde verkopen.’

Zijn er nieuwe ontwikkelingen voor komend seizoen?

‘We gaan allereerst door op de manier waarop we bezig zijn. We hebben een goede constante verkoop en score met onze merken. In de klassieke sector word je best vaak benaderd om nieuwe merken in je pakket op te nemen, maar dat doe ik niet snel. Het is niet de kunst om ieder seizoen met iets nieuws te komen, wel om continuïteit en service te blijven bieden aan je bestaande klanten.

Hoe ziet de doelgroep er tegenwoordig uit?

‘De klassieke vrouw bestaat nog steeds. Natuurlijk is zij wel veranderd en “jonger” of misschien “sportiever” geworden. Daar spelen de merken op in, maar leeftijd is daarbij niet leidend. Het gaat meer om een bepaald type vrouw. Pasvorm en kwaliteit zijn voor haar essentieel. Het is een hele dankbare consumentengroep om je op te richten. Dit zijn de dames die gespaard hebben, willen genieten en kunnen uitgeven.’

Hoe kijkt de detaillist tegen de klassieke markt aan?

‘Vaak wil de nieuwe generatie, die bijvoorbeeld de zaak overneemt van zijn ouders, de winkel direct verjongen. Zij vinden het voor het imago van een winkel niet altijd leuk om een afdeling klassiek te hebben. Maar de modische consument is lastiger te bedienen; hun wensen fluctueren meer. De winkels die het beste presteren hebben hun klassieke aanbod behouden en de zaak verder uitgebreid met nieuwe merken. Ze hebben nu eenmaal een reputatie in hun stad of regio. Er is niets slechter dan niet meer herkenbaar zijn. En de klassiek geklede vrouw is een standvastige klant. Wij merken daardoor ook een herwaardering voor klassieke merken. Klanten die een keer een collectie hebben overgeslagen komen toch weer terug.’

Verandert er dan nooit iets?

‘Natuurlijk wel, de evolutie in de collecties is soms zelfs groter dan detaillisten onderkennen. Wij merken dit vaak bij nieuwe klanten. Die staan veel onbevangener ten opzichte van de collectie. Terwijl de vertrouwde klanten vaak vanuit successen uit het verleden kiezen. Wij moeten af en toe ingrijpen zodat een klant niet weer voor de standaard donkerblauwe rok gaat.’

En wat is er veranderd voor de agent?

‘Een trend in de markt is de voorraadservice. Die bieden wij ook. Uiteindelijk is van de items die goed verkopen echter altijd te weinig leverbaar, ook al proberen onze leveranciers wel om actuele series aan te vullen. Naast de NOS-artikelen van alle merken bieden wij actuele artikelen die het goed doen, nogmaals aan via e-mail. Dat is daarvoor een fantastisch middel. Verder merk ik dat het door het verkeer veel meer tijd vergt om klanten te bezoeken. Maar we vinden dit nog steeds heel belangrijk en blijven dit dus wel regelmatig en consequent doen. Al met al brengt het hele traject meer werk met zich mee en is er veel meer nazorg.’

Waarin creëer jij meerwaarde als agent?

‘Mijn insteek is altijd om langdurige relaties met zowel fabrikanten als klanten na te streven. Mijn vrouw en ik hebben bovendien ook agenturen in België. Om het leuk te blijven vinden en alles te kunnen overzien wil ik niet te groot worden. Dan kan je alles serieus en correct doen. Ik wil zelf meedraaien en persoonlijk contact onderhouden met mijn klanten. Dat is onze kracht, een betrouwbare partner zijn. De deur moet altijd openstaan.’

020 6152088

‘De klassiek geklede vrouw is een standvastige klant. Wij merken daardoor ook een herwaardering voor klassieke merken’

 

Joost Schöningh nieuwe vertegenwoordiger MaxFaber

22-01-2012

Met ingang van de herfst / winter 2012 collectie zal Joost Schöningh de verkoop van MaxFaber in Nederland op zich nemen. 

Schöningh neemt het pantalonmerk over van Hendri Rijken van Judith Fashion bv die MaxFaber de afgelopen 22 jaar met veel inzet heeft vertegenwoordigd. Schöningh: “MaxFaber maakt al 60 jaar naam in de damesmodebranche. De klassieke pantalons staan bekend om hun uitstekende pasvorm. ‘Komfort’, ‘Komfort Slim’, ‘Komfort Super Slim’ en ‘Taille Plus’ zorgen voor een lichaamsvolgend silhouet. MaxFaber is een goede aanvulling op onze andere merken Gollé Haug, SEDA Fashion en Sommermann.” De collectie van MaxFaber wordt getoond in de showroom in het World Fashion Centre 1.10.08.